Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Skævvridning: Regeringens hjælpepakke vil øge butiksdøden i bymidterne"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

McDonald's beskyldes for at udskifte ansatte med maskiner

Foto: McDonaldsFredag den 7 august 2015 kl. 10:30 - Kilde: Flere medier

Kunderne kommer selv til at bestille mad gennem maskiner på McDonald's fremover. Kæden anklages for at ville af med sine ansatte.

McDonald's indsætter nu maskiner i sine restauranter over det meste af USA. Maskinerne fungerer ved hjælp af touch screan technologi. Her kan kunderne sammensætte deres menu, som de ønsker og selv betale for maden bagefter. Det skriver Business Insider.

Den officielle udmelding er, at maskinerne skal afhjælpe køerne på McDonald's. Men mange i branchen har spekuleret i, at det bare er et spørgsmål om tid, før maskinerne erstatter en del af de ansatte i restauranterne, som ellers ville have taget imod bestillinger, skriver Business Insider.

Det skyldes, at flere stater vil sætte minimumslønnen op for ansatte i fastfoodkæderne, blandt andet med de danske McDonald's restauranter som forbillede.

- Mange, mange fastfoodkæder kommer til at indføre maskiner, fordi vi på en eller anden måde er nødt til at håndtere de stigende udgifter til drift i vores virksomheder, siger Paul Mangiamele, der er administrerende direktør i en anden amerikansk fastfoodkæde, Bennigans, til Fox Business.

McDonalds benægter spekulationer

McDonald's benægter dog, at man har indsat maskinerne for på et tidspunkt at skille sig af med sine medarbejdere. 

- Ligesom med bestillinger fra en app, tilbyder denne teknologi ekstra servicemuligheder, der giver kunderne mulighed for at styre den måde, de ønsker at opleve McDonald's, siger McDonald's talskvinde Lisa McComb til Business Insider.

Hun kan dog ikke komme udenom, at flere af McDonald's amerikanske franchise-ejere har brokket sig meget højlydt over de forventede lønstigninger i flere stater, blandt andet i New York.

- Vi er i ukendt farvand. Spørgsmålet om mindstelønnen er en stor trussel mod servicemedarbejdernes overlevelse, sagde en franchise-ejer i en undersøgelse fortaget af rådgivningsvirksomheden Janney Capital Markets.

- McDonald's skal sætte alle ressourcer til rådighed for at finde arbejdskraft-besparelser gennem teknologier som bestillingsmaskiner og automatiske stege-robotter, tilføjede han.

Maskiner kommer også til Danmark

I Danmark har McDonald's ledelse også valgt at indføre de nye maskiner. Her har der dog ikke været nogle spekulationer om, at man ønsker at fyre folk. 

- Hvis vi ikke reinvesterer vores overskud i forretningerne, kan hverken det indvendige- eller udvendige inventar holde sig nutidigt. Butikkerne er nødt til at fremstå moderne og tidssvarende, og særligt i de kommende år er det nødvendigt med kæmpeinvesteringer for at kunne imødekomme kundernes krav, siger Joachim Knudsen, der er McDonald's topchef i Danmark til Finans.

LÆS OGSÅ: Ny dansk McDonald's ledelse fastholder gode resultaterFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD