Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"HVILKEN REJSE SENDES DINE KUNDER PÅ? ...og hvem er rejseleder?"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Hjælpepakke risikerer at øge butiksdøden i byerne

Foto: detailfolk.dkHjælpepakke risikerer at øge butiksdøden i byerne
Fredag den 27 marts 2020 kl. 10:10 af: Kristian Holgersen

DEBAT: Regeringen har som erklæret mål at bevare livet i bymidterne. Men coronakrisens hjælpepakker kan have den stik modsatte effekt.

Tilbage i starten af januar, da coronavirus, lockdowns og værnemidler ikke var på alle danskeres læber, satte regeringen fokus på at bevare livet og den den gode stemning i landets bymidter.

Godt to måneder efter ser verden helt anderledes ud. Regeringen har været nødt til at vedtage enorme hjælpepakker for at holde hånden under store dele af erhvervslivet, mens samfundet er lukket delvist ned.

Men hjælpepakkerne kan meget vel ende med at gøre unødig skade på bymidterne, hvor handelslivet i forvejen var hårdt presset. Sådan lyder advarslen fra Dennis Clausager i et blogindlæg. Han er stifter og redaktør på Detailfolk.dk og ejer desuden fire tøjbutikker på Sjælland.

- Da de tvangslukkede butikker hovedsageligt ligger i storcentrene, får de reelt en økonomisk fordel, skriver Dennis Clausager.

Som tvangslukket butik får man dækket 100 procent af de faste omkostninger. Lukker en butik derimod frivilligt, lyder kompensationen på 50 eller 80 procent - det afhænger af omsætningen.

- Det betyder alt andet lige, at den nuværende skævvridning i kompensationen skaber uens overlevelsesvilkår og dermed vil øge butiksdøden i bymidterne, skriver Dennis Clausager.

Tværgående samarbejde

Erhvervsministeriet kunne i januar præsentere et partnerskab med kommuner og organisationer, der har særlig viden inden for bymidteudvikling. Målet var at bevare livet i landets bymidter.

- Levende bymidter i små og mellemstore byer i Danmark er truet, og der sker en centralisering, som er skadelig.Vores byer i hele landet skal trives, sagde erhvervsminister Simon Kollerup (A) dengang i en pressemeddelelse.

- Derfor igangsætter jeg nu er partnerskab for levende bymidter, som skal sætte fokus på at fastholde liv og aktiviteter i små og mellemstore byer og lokalsamfundene, fortsatte han.

Partnerskabet skal analysere igangværende projekter og finde gode eksempler på levende bymidter - både i Danmark og udlandet. Der skal også udarbejdes en værktøjskasse med forslag til løsninger og konkrete greb til bymidteudvikling og -omstilling.

LÆS HELE BLOGINDLÆGGET HER >>

LÆS OGSÅ: Kære regering: Luk nu resten af specialbutikkerneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD