Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"HVILKEN REJSE SENDES DINE KUNDER PÅ? ...og hvem er rejseleder?"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

De gamle kontanter gør et lille comeback efter nedlukningen

Foto: detailfolk.dkDe gamle kontanter gør et lille comeback efter nedlukningen

Læs hele Nationalbankens rapport, Betalinger før, under og efter corona-nedlukningen.

Find den HER.

Torsdag den 17 september 2020 kl. 10:49 af: Kristian Holgersen

Mange danskere droppede mønter og sedler, da coronakrisen var på sit højeste. Men nu begynder brugen af kontanter at stige.

Engang blev sætningen “jeg betaler med Dankort” ofte brugt oppe ved kassen i landets supermarkeder, hvis kunden ikke ville betale med kontanter.

I dag er brugen af plastikkort en selvfølge, som man ikke behøver at gøre kassemedarbejderen særlig opmærksom på. Omvendt tager de kun sjældent imod mønter og sedler.

Skiftet fra kontanter til betalinger med kort eller andre digitale løsninger blev endnu mere udtalt i foråret, da coronakrisen var på sit højeste. Det viser en analyse fra Nationalbanken.

Før den delvise nedlukning af samfundet var 28 procent af betalingerne i danske supermarkeder med kontanter, men under nedlukningen faldt andelen til 19 procent.

- Undersøgelsen viste desuden, at fravalget af kontanter under nedlukningen var mest udbredt blandt borgere over 50 år, som før nedlukningen var den del af befolkningen, der oftest betalte med kontanter, fremgår det af en rapport fra Nationalbanken.

Gør comeback efter krisen

At mange danskere gik bort fra kontanter skyldes nok en generel utryghed i samfundet. Risikoen for at smitte - eller selv blive smittet - spiller ind.

I takt med, at samfundet er begyndt at åbne op igen, har kontanterne efterhånden fundet fodfæste igen, så de nu udgør 22 procent af alle betalinger i supermarkederne.

Niveauet er endnu ikke som før coronakrisen, men Nationalbanken tør ikke komme med et bud på, hvad der sker på længere sigt.

- Det er endnu for tidligt at sige, om coronanedlukningen får vedvarende effekter på betalingsvanerne, fremgår det af rapporten.

- For det første er det endnu blot få måneder siden, det danske samfund var lukket ned. For det andet er perioden efter genåbningen sammenfaldende med sommerferien for mange og dermed ensbetydende med ændret forbrugsadfærd, skriver Nationalbanken.

Rapporten bygger på data fra Coop, Salling Group og en spørgeskemaundersøgelse fra Nationalbanken.

LÆS OGSÅ: Efter nye tal: Dansk Erhverv vil af med butikkernes kontantpligt
 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD